MDD s DHZ Reca

Medzinárodný deň detí, ktorý sme oslavovali za krásneho slnečného sobotného počasia presne 1.6.2019 v areáli Základnej školy v Reci, overil novonadobudnuté zručnosti našich mini, menších a veľkých hasičov v kategórii Plameň ?

Celým programom nás zabávali dvaja „šašovia“ a kto sa nebál dostal aj cukrík alebo nanuk.

Hasičská súťaž mladých hasičov o pohár starostu obce Reca, ktorá oslavovala 4 výročie, patrí už pomaly k „tradičným udalostiam“ v našej obci a tomu zodpovedajúcej príprave v DHZ. Tešíme sa, že sa súťaže zúčastnili mnohé DHZ zo širokého okolia.

Ako prví sa predstavili naši najskúsenejší hasiči v zložení: Saška, Hanka, Kika, Viki, Peťo, Samo, Karina a Zuzka.

Všetky deti predviedli svoje zručnosti, rýchlosť a šikovnosť pri spájaní ako sacieho tak aj útočného vedenia. Každá DHZ nám predstavila svoju „mašinku a pikošky“, alebo príbeh ktorý ich sprevádzal. Počas celej súťaže deti pozorne sledovali výsledky svojich súperov a snažili sa získať čo najlepší čas. Rozhodcovia neudelili žiadnu červenú vlajku, ktorá by znamenala diskvalifikáciu za nesplnenie súťažných podmienok.

Množstvo sprievodných atrakcií ako maľovanie na tvár, džberovka, skákací hrad, súťaž železný hasič alebo cukrová vata prevalcovala povestná čapovaná „červená malinovka“, ktorou sa mohli deti kedykoľvek občerstviť.

Naše druhé družstvo (v kategórii mini) pozostávalo z Nelky, Tifky, Terezky, Miška S., Miška D., Elišky, Livky a Riška.

Ako posledné nastúpili družstvo mini v zložení: Tifka, Nelka, Emka, Tamia, Triška, Lili, Vaneska, Eliška a Livka.

Celkové výsledky neboli v tento deň dôležité, odmenený bol každý medailou, ktorá bude deťom pripomínať zážitky z celého podujatia.

Po vyhodnotení nasledovalo osvieženie v kadi s vodou, veľká penová párty a polievanie hadicou.

Na záver nám zostáva veriť, že sa akcia deťom páčila, niečo nové sa aj naučili, zabavili, súťažili a celkovo si užívali tento ich jedinečný deň.

Veľké „Ďakujeme!!“ patrí všetkým zúčastneným, organizátorom, DHZ-tkám ako aj všetkým, ktorý svojou nezištnou pomocou podporili túto akciu. Dúfame, že sa aj na budúci rok stretneme.

Fotografie (ďakujeme Borisovi) z celého podujatia sú: https://www.facebook.com/boris.lizak/media_set?set=a.2374776152579354&type=3